mandag, desember 8

Engelskundervisning, snøkaos, sushibar og fotonsen

Lørdagen startet med engelskundervisning for 4 små barn, to mødre og én gammel dame på 80 år:-) Nivået var ca: I like pink, i like green osv...
Etterhvert så sang vi en sang om fargene som gikk som følger:

I like pink, i like blue, i like yellow, I do too.
Pink and blue and yellow too, I like pretty colours.

Relativt enkelt kan man si, men du verden hvordan en slik sang kan feste seg på hjernen. Hmmm hmm hmm hmm. I like pretty colours. Hele dagen..,

Som nevnt i tittlen våknet vi til snøfall i dag. Snøen falt riktignok ikke helt loddrett, men blåste mer horisontalt. Snøen kom tydeligvis litt overraskende på disse japanerne, så det var en god dag for dekkforhandlere og dekkskiftere. Også Inger kjørte bilen til dekkskift, og mens den stod der så tok vi oss en tur på sushibar.

Dagen største overraskelse var at sushi ikke har noe med fisken å gjøre, men med risen som brukes. Den har blitt tilsatt en spesiell type eddik. Men vi gikk altså på en sushibar - som fungerer slik at det går et samlebånde rundt en stor disk. På samlebåndet blir det satt masse skåler med to store biter med sushi. Så er det bare å plukke det man ønsker når skåla passerer. Ganske morsomt, og så får man muligheten til å smake så mye forskjellig. Skal ærlig innrømme at det kanskje ikke var inne på topp ti lista over ting jeg har smakt, men helt ok. Spesielt den siste fisken, røkt norsk laks, var det god smak på...

Egentlig hadde vi planlagt sangøving til en julekonsert i morra, men pga av sykdom så gikk den ut av programmet. Dermed fikk vi oss en aldri så liten ettermiddagshvil.

På kvelden stakk vi ut å spiste, og etterpå dro vi ned til en fot-onsen, en slik varm kilde som kommer opp av bakken, hvor man sitter ute under tak med føttene i varmt vann. Skikkelig deilig, og vi kom i prat med et par 16 år gamle gutter som satt der. Type hoppe-av-skolen-og-jobbe-med-stilas gutter. De var noget haltende i engelsk, men digga Eminem - selv om de ikke skjønte et kvekk av hva han rapper om. Og så mente de at jeg var veldig lik han. Tar det egentlig ikke som et kompliment, og skal jobbe med å bli kvitt det som knytter meg til ham:)
De var kjempekoselige, og vi satt å prata ei beite om dette og hint, hva de drev med, hvor de bodde osv. Vi fortalte at vi var fra Norge, og at vi gikk på bibelskole og var kristne. Det fascinerende med japansk ungdom er at de ikke har noe negativt inntrykk av kristne - men er direkte åpne og interesserte. Det gjør det lett å prate om tro og om det viktigste her i livet! De gutta vi traff er typisk gutter som kan ledes hvor som helst. Hvis de blir pusha i riktig retning kan det gå fantastisk bra, men i feil retning kan det også gå fantastisk dårlig. Det trengs noen som kan bry seg og gå foran med et godt eksempel!


Dagen i dag ble avsluttet med hoppsending på NRK-nett-TV. Jakobsen nr 3, Bardal nr.4 og en fantastisk konkurranse! 6er til arrangører og hoppere! (Dette var litt utenom tema)

5 kommentarer:

Anonym sa...

I like blue. Det er min favoritt. And I like your blog. Dette har vært utrolig kjekt å følge med på Tarjei - vi gleder oss til du er tilbake og kan formidle inntrykkene live!

Anonym sa...

chinese classical music facts music of cheatah girl band
music lyrics the sounds if silence free music for mobilephone christmas free lyric music song shining music
got music mugs wholesale

Anonym sa...

Наша братство предлагающая жывые срезанные цветы совершенно и в розницу а также [url=http://spbuket.ru/]оптовые базы санкт петербурга[/url]
в Питербурге, букеты цветов и цветы в корзине [url=http://spbuket.ru/roses-1]розы всесторонне спб[/url] [url=http://spbuket.ru/vesna/tulpan]тюльпаны оптом[/url] [url=http://spbuket.ru/lilia]лилии оптом[/url] [url=http://spbuket.ru/additional/rose-leaves]лепестки роз купить[/url]
предлагает задаривать цветы огулом дешевле цены других цветочных магазинов.
Наши цены для цветы сподряд и придирчивый опт цветов неимоверно низкие и вы всегда можете в этом убедиться, покупая цветы розы, тюльпаны, хризантемы, лилии, герберы, каллы и другие цветы в нашем магазине мелким вполне, а также в продаже 51 и 101 роза дешево.
Продажа цветов сподряд дабы нашем цветочном оптовом складе, где ВЫ можете подмасливать цветы дешево, без выходных с 10-22 часов.

Unknown sa...

Сайт nadietax.com - женский сайт о диетах, здоровом образе жизни, красоте, женском здоровье

Anonym sa...

http://lyuscenavfas.tk/comments/anketa/57988 Отзывы о девушке Жанна, Санкт-Петербург, (981)8361488
http://burrighchipve.tk/ind/anketa84968.htm Проститутки M. Киевская - Индивидуалка Маша, +7 (925) 843-94-58
http://chlorigheiru.tk/ind/anketa42005.htm Проститутки Индивидуалка Кристина, не доступен
http://krawindaibull.tk/checked/anketa/51764 Оценки Шакира, Москва, (967)1252974
http://srheraa.tk/checked/anketa/82694 Оценки ЯНА, Москва, (916)8856705

Følgere