onsdag, desember 3

Med lupe på bibelskoleelevene

Da er det tid for å ta en nærmere kikk på elevene som går på bibelskolen i år. For tiden er det fire faste elever og ti stk som er deltidsstudenter. Det er ikke så mange krav til elevene, men de har satt minimumsalder på 17 år som er omtrent når de er ferdig på highschool. I tillegg må du ha vært døpt i minst ett år - og ha anbefaling fra pastoren i menigheten på hjemstedet. Aldersspriket er relativt stort her på bibelskolen, i år spenner det fra 18 til 60 år!

Just call me "Tak"

Tak kommer fra en familie på fire, to voksne og to barn, og han gikk på katolsk skole fra han var liten. Han har interesse for musikk - og spiller japansk tromme. Selv om han gikk på katolsk skole, leste i Bibelen og ba Fadervår, så fikk han aldri et personlig forhold til Jesus. Så gikk det lang tid - før han plutselig forelsket seg i pastorens datter. Hun satte krav ganske fort: "Skal du bli kjent med meg så må du lese i Bibelen".

Han leste hver dag...

En dag han gikk til gudstjeneste i hennes kirke møtte han Jesus!
Da så han hva han hadde i Jesus - og regner seg som frelst fra den dagen - det er seks år siden.

Nå blei det ikke noe med dattera til pastoren - men han møtte Jesus!
Herrens veier...

Tak fikk kall fra Gud til å bli pastor - og derfor har han sluttet i en jobb på papirfabrikk og begynt på bibelskolen. Her tar han ett år - og så skal han gå tre år på KLTS (Teologisk seminar).

Hideaki Katayama


Hideaki er skolens eldste elev - og er nylig pensjonert. Han ble kristen for mange år siden etter at han leste Joh 8,12:

"Igjen talte Jesus til folket og sa: «Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.» "


Dette verset kom til han i en periode hvor han sterkt vurderte å ta selvmord - men etter at han ble frelst ble han løst fra dette! Han giftet seg og har tre unger. Den eldste datteren er gift og har to barn. Både mor, far og bestefaren er/var kristne, men kona bekjenner seg ikke som kristen. Allikevel er hun positiv til kristendommen!

Hideaki kommer fra en øy i en innlandssjø i Vest-Japan. Med et innbyggertall på 1000 er stedet nesten ikke å regne for et sted i Japansk sammenheng. Her florerer millionbyene - men det finnes altså unntak.

Hideaki ble frelst mens NLM hadde en norsk misjonær på stedet (Reime) - og opp gjennom årene har det vært ulike misjonærer på stedet. For fem år siden dro den siste misjonæren hjem, en finsk misjonær som måtte dra hjem pga at kona var syk. Kirken ble da uten pastor en periode, men de har hatt en pensjonert japansk pastor som har virket i den siste tiden. Hideaki går på bibelskole for å bli bedre rustet til å være en ressurs på hjemplassen. Å dra på bibelskole som pensjonist, slik han gjør, blir mer og mer vanlig i Japan.

Han presiserer hvor takknemlig de er for alle misjonærer og all støtte som misjonen har bidratt med opp gjennom årene!


Hireaki Yamashda

Hireaki blir 19 i januar, og kommer fra en kristen familie. Moren og faren var i Norge i høst, hvor de reiste rundt på møter og sang og vitnet. Hun forteller at hun var vokst opp i kirken - og har alltid regnet seg som kristen. I år hadde hun egentlig planlagt å jobbe to måneder for så å dra til Australia for å studere - men slik gikk det ikke. Hun fikk seg ikke jobb - og så anbefalte Bestemoren at hun skulle gå på bibelskolen i Kobe. Begge besteforeldrene har gått her i sin tid så familien har skikkelig tradisjon for å være på KLBI.

Nå etter at hun begynte her på bibelskolen har hun i større og større grad sett hvor mye velsignelse det gir. Hun utvider stadig horisonten, kommer dypere inn i skriften og lærer Jesus bedre å kjenne!

Jeg spurte henne om hun hadde fått lys over noen nye sannheter, ting hun ikke hadde sett/tenkt på før. Da svarte hun kontant at hun mer og mer ser hvor avhengig hun er av Gud, skaperen som opprettholder alt, og er alt! At hun er totalt hjelpesløs uten han - at det eneste som gjelder er å legge det i Hans hender.

Hun hilser med Fil 4, 4-7:

"4Gled dere alltid i Herren! Igjen vil jeg si: Gled dere! 5 La alle mennesker få merke at dere er vennlige. Herren er nær! 6 Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk! 7 Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus."

og med Joh 15, 4-5:

"Bli i meg, så blir jeg i dere. Slik som grenen ikke kan bære frukt av seg selv, men bare hvis den blir på vintreet, slik kan heller ikke dere bære frukt hvis dere ikke blir i meg. 5 Jeg er vintreet, dere er grenene. Den som blir i meg og jeg i ham, bærer mye frukt. For uten meg kan dere ingen ting gjøre."

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Tarjei!

Dette er veldig bra! Vi hadde høgtlesing frå bloggen din på morgonsamlinga idag, om inntrykka dine frå tempela i Kobe.

Du skriv godt og informativt! Stå på der borte, og overbring helsingar frå Fjellheim på tur til alle elevane på KLBI.

Vi er no midt mellom to kveldstimar på DB i Sortland. Det er godt med folk som har funne vegen hit i kveld.

Følgere