mandag, desember 8

Halleluja! Halleluja!

Søndagens første post var møte i en kirke ca 20 min utenfor Matsue. Kirken ble i sin tid startet av NLM, men i dag drives den med en ung nasjonal pastor. Kirkens gudstjeneste likner en del på den gudstjenesten vi har i kirken i Norge i dag - med ganske fast opplegg, men ikke liturgi på samme måten. Det var samlet ca 15-20 til møte, som handlet om Advent, og om Johannes - "Gjør Herrens veier rette".

Etter gudstjenesten bar det rett til en katolsk skole i byen, hvor årets julekonsert skulle finne sted. Inger driver også en gospel club, der mange av dem fra bibel club er med, i tillegg til en del andre. Vi sang en medley med engelske julesanger, og Shout to the Lord på både japansk og engelsk. Heidrun og jeg prøvde så godt vi kunne å synge med på den japanske delen, men trykte skikkelig til på den engelske. Det var flere andre kor som deltok på julekonserten også, og en gjeng med damer som spilte klokkespill. Disse var direkte drevne, og spilte "Ding, dong merrily on high" med skikkelig tempo. Det desidert morsomste innslaget på konserten var en gjeng med barnehageunger som sang 3 sanger. Rudolf er rød på nesen, glade jul og én ukjent. De var fantastisk søte, og sang av full hals! Skal vise bilder når jeg kommer hjem.

Konseren ble avsluttet med et kirkekor som sang Halleluja - en vanvittig krevende sang. De gjennomførte med stil - selv om tenorene gjennom ansiktsuttrykk ++ gav uttrykk for at det var i lyseste laget:-)

Etter konserten dro gospel klubben hjem til Inger - hvor det ble brus og donut. Der lærte jeg gjengen å spille Maja, noe som falt i smak. Det tok litt tid for noen å få inn alle reglene, men etterhvert gled det greit. Så neste gang noen kommer på besøk - Maja er sikker vinner!


På kvelden hadde vi invitert en familie fra Matsue hjem på norsk middag. Viltgryte stod på menyen. Familien bestod av Far(koreaner), mor(japaner) og en liten turbokid ved navn Jun, som hadde dobbelt så mye energi som oss andre til sammen. Han var fantastisk skjønn, og var utrolig morsom å leke med. Vi fikk stående invitasjon fra dem at neste gang vi kom til Matsue, så måtte komme å overnatte hos dem. De elsker å ha besøk av utlendinger, så invitasjonen gjelder sikkert andre som skal til Japan også. Si ifra, så skal jeg videreformidle ønsker!

Det var alt for i dag. God natt!

1 kommentar:

Unknown sa...

Сайт nadietax.com - женский сайт о диетах, здоровом образе жизни, красоте, женском здоровье

Følgere