torsdag, desember 4

Fellowshippu og avreise til Matsue

Dagens hovedbegivenhet var det såkalte Fellowship, eller fellowshippu som de sier her i Japan. Det japanske språket er bygget opp av 5 vokaler og konsonantlyder, og en konsonant blir alltid etterfulgt av en vokal(unntatt n). Dermed blir det litt vanskelig med alle de utenlandske ordene som slutter på konsonanter. Det er faktisk litt morsomt, for hvis du snakker vanlig engelsk så kan de av og til slite litt med å forstå, men hvis du putter på u etter ord som slutter på en konsonant så forstår de med en gang. Derav fellowshippu.

Nu vel, det var en digresjon.

Fellowship er en utvidet lunch. Denne gangen var det julefellowship med ekstra god mat, og med fremføring av forskjellige innslag elevene har planlagt og øvd på. Det var synging, fløytespilling, og ikke minst så har elevene et ensemble(tror jeg det heter) hvor de spiller på klokker. Kjempekult og imponerende å høre på!



De hadde også et kor som sang - to sanger som er velkjent på norsk ("blott en dag" og "min Jesus lever") i tillegg til en barnesang med bevegelser. Følg spesielt godt med på Heidrun som gjør et ærlig og redelig forsøk på å henge med:-) Tror forresten teksten er ca lik " Guds kjærlighet er rundt om meg".


Nedenfor kommer en liten bildeserie fra samlingen.

På bildet til venstre i midten oppe ser dere rektoren på det teologiske seminaret og Marit, som er stedlig representant for NLM. Rektoren har studert på misjonshøgskolen i Stavanger og på MF, totalt seks år i Norge. Dette er mange år siden, men han snakker utrolig bra norsk! Det er én til av japanerne som kan norsk. Han har lært det ved å studere og lese språket vårt - av den grunn er han også best skriftlig. Men han har faktisk oversatt mange bøker fra norsk til japansk, blant annet mange bøker av Ole Hallesby og C.F. Wisløff. Imponerende!


Fra samlingen bar det rett ned til bussen til Matsue. Byen ligger på andre siden av Japan, mot Korea og Japanhavet.



Her holder Inger Valbø til, en norsk misjonærdame fra Sundmøre som har hatt Jan Maguns som elev. Skulle hilse så mye! Her skal vi være frem til mandag morgen, og skal delta på ungdomskveld (bibel club), og vi skal en tur til universitetet for å treffe japansk ungdom. Det blir kjempespennende!

Da tar jeg kveld her fra Japan - ha en flott dag på DB.

Ærbødixt Tarjei

Ingen kommentarer:

Følgere