fredag, desember 5

Lunch på universitetet og Bibel Club

I dag tok vi turen bort til universitetet for å spise lunch med en gjeng som Inger har fått kontakt med. Hun driver arbeid rettet mot unge studenter - med bibelclub, gospel club o.l. Hun hadde avtalt at vi skulle møtes en gjeng i kantina, men det var noe usikkert hvor mange som ville møte opp.



Vi traff en kjempehyggelig gjeng som var svært interessert i å snakke engelsk og å høre hva vi drev med! Dette virker som en veldig bra plass å drive misjon! Flere av ungdommene som kom til dette treffet har vært innom bibelclub hjemme hos Inger - kombinasjonen bibel og engelskundervisning ser ut til å fungere godt!





Etter lunch på universistetet dro vi avgårde til en fuglepark som ligger like i nærheten av Matsue - Matsue Vogel Park (på tysk for sikkerhets skyld). Der hadde de en stor samling med ugler, mange tropiske fugler, ender og gjess, emu og fasaner og en gjeng med pingviner! Jeg vet at ikke alle deler den samme interessen for fugler som meg, men for de spesielt interesserte kan jeg berette mer når jeg kommer hjem.

Kveldens begivenhet var Bibel Club hjemme hos Inger. Et fantastisk konsept hvor hun har engelskundervisning gjennom å lese engelsk bibel - med et pedagogisk opplegg i bunnen. Bibel Club starter med at vi spiser, og denne gangen lagde jeg skikkelig hjemmelaga pizza til folket, og Heidrun og Inger lagde sjokoladepudding og vanliljesaus. Begge deler var sikre vinnere! Etter pizzaen var det tid for litt seriøst opplegg.

Vi var samlet 9 stk, 3 nordmenn, 2 amerikanere og 4 japanere. Av de fire siste var tre ikke kristne. Dagens tema kretset rundt Joh 1, 1-14, om Ordet og om Lyset. Det kan ikke forklares hvordan det føltes å sitte og fortelle og forklare hva som menes, prøve å gi dem et bilde av hva Jesus har gjort - og at vi mennesker trenger å ta i mot budskapet om Jesu død i vårt sted i hjertet for å bli frelst. Jeg satt med frysninger på ryggen store deler av kvelden!

Etter bibelclub ble vi sittende å prate med Mari, som nå går 4/5 år på engelskutdanning ved universitetet i Matsue. Hun kom til Bibel Club for noen måneder siden, og er en av de mest ivrige. Vi pratet om alt mulig - fra kristen tro til hva vi gjør på fritida. Vi merker at japansk ungdom fester seg ved mennesker som bryr seg! Det trengs flere misjonærer her ute - masse misjonærer - som kan virke både i ungdomsmiljøet, eller i andre settinger som hvor de fungerer bedre. Tenk hvis noen hadde begynt å studere ved universitetet i Matsue - og startet bibelgrupper og møter blant universitetsungdommen? Det er fantastiske muligheter!

Et eksempel på utradisjonell misjonering. Jorun Svela fra Vea bor nå i Kobe, og går for tiden på skole for å lære japansk. Dette er et toårig opplegg, og er det hun primært skal bruke tida på. Men som hun sier selv blir det for lite givende å bare sitte å lese japansk, hun må gjøre noe for mennesker! Så hun bruker det hun kan best (eller i hvertfall godt) - shopping - til å gå rundt i hele Kobe å prate med butikkeiere, kelnere eller de hun kommer over. Etterhvert har hun blitt en kjent skikkelse i bybildet - og skaffer seg stadig større kontaktnett. I møte med mennesker er hun veldig klar på hvilken rolle hun har - kristen misjonær - men det skremmer tydeligvis ikke japanerne! Hun har virkelig en gave i forhold til å prate med mennesker - men hun ønsker seg flere misjonærer ut hit. De trengs over alt!

Ingen kommentarer:

Følgere